22 iunie 2024

Masini de spalat rufe incorporabile

Spatiul te obliga sa amplasezi masina de spalat rufe in bucatarie, dar nu ai vrea ca aceasta sa fie vizibila? In acest caz exista varianta masinilor de spalat rufe incorporabile care s-a dovedit a fi o solutie excelenta. Va scoate din acest impas pentru ca nu vor mai iesi in evidenta. Odata integrate in mobilier, acestea nu mai raman deloc vizibile. Dar pentru inceput trebuie sa afli cateva detalii importante care te vor conduce catre o alegere corecta, adica cea mai buna masina de spalat rufe incorporabila pentru nevoile tale.

Top cele mai bune masini de spalat rufe incorporabile

#1 Masina de spalat rufe incorporabila Bosch WIW28541EU

 Bosch WIW28541EU Pune la dispozitie o capacitate de 8 kg si poate atinge o viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut. Face parte din clasa de eficienta energetica A+++ obtinand un consum energetic anual de aproximativ 176 kWh. Include 15 programe, dar si functii utile precum cea de detectare a cantitatii, functia reload, drum clean, programare intarziata, speed perfect. Printre tehnologiile din dotare amintim de AquaStop, Eco Silence Drive, Active Water Plus, Vario Drum si Antivibration. In timpul spalarii inregistreaza 41 dB, iar in timpul centrifugarii 66 dB.

Vezi detalii si pret

#2 Masina de spalat rufe incorporabila Electrolux PerfectCare 700 EW7F348SI

Electrolux PerfectCare 700 EW7F348SI

Prezinta o capacitate de incarcare  de 8 kg si atinge o viteza de centrifugare de maxim 1400 de rotatii pe minut. Face parte din clasa de eficienta energetica A+++ inregistrand un consum de aproximativ 164 kWh pe an. Include 14 programe si prezinta functii precum Aqua Contrl, programare intarziata, spalare cu aburi si steam care. Pentru siguranta in utilizare dispune de Fuzzzy logic, sistem de detectare spuma si senzori scurgeri. Inregistreaza in timpul spalarii 46 dB, iar in timpul centrifugarii 68 dB.

Vezi detalii si pret

#3 Masina de spalat rufe incorporabila Whirlpool BIWMWG81484EEU

Ofera o capacitate de incarcare de 8 kg si atinge o viteza de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut. Face parte din clasa de eficienta energetica A+++ consumand aproximativ 138 kWh pe an. Prezinta 14 programe de spalare si functii utile precum Fresh care, Child Lock, control la balansare, control spuma si 6th Sense. Pentru siguranta in utilizare, detine functie de blocoare acces interfata, protectie anti-inundare si Aqua Stop. Inregistreaza 45 dB in timpul spalarii si 70 dB in timpul centrifugarii.

Vezi detalii si pret

Cum alegem cea mai buna masina de spalat rufe incorporabila

Masina de spalat rufe reprezinta o achizitie pe termen lung, de aceea alegerea ei este o decizie foarte importanta. Este esential ca dotarile acesteia sa fie in concordanta cu nevoile gospodariei noastre. Totodata, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte.

Capacitate de incarcare si volum

Capacitatea de incarcare pe care masina o ofera este primul aspect pe care trebuie sa il analizati. Nu confundati capacitatea de incarcare si volumul masinii. Exista masini de spalat cu capacitate mare de incarcare, dar care asigrua un volum mai mic al cuvei, acestea fiind modelele slim. Adancimea masinii de spalat rufe este legata de cantitatea de haine pe care o puteti spala. Variantele de masini slim sunt o solutie buna pentru suprafetele mici.

In general, ne vom raporta la numarul membrilor familiei atunci cand alegem capacitatea de incarcare. In prezent exista variante de  masini cu capacitati ce pornesc de la 5 kg si ajung la 12 kg. Pentru o singura persoana, capacitatea de 5-6 kg ar putea fi suficienta. Pentru cupluri o capacitate cuprinsa intre 6 si 8 kg este ideala, iar pentru familiile cu cel putin patru membri vor alege o capacitate de minim 8-9 kg.

Aveti in vedere faptul ca independent de capacitatea maxima de incarcare a masinii, fiecare program din grila impune o sarcina maxima admisa. Depasirea ei poate conduce la suprasolicitarea masinii si defectarea in timp.

Eficienta energetica

Fara indoiala, fiecare cumparator cauta o masina de spalat rufe economica, iar pentru aceasta trebuie sa verificati clasa de eficienta energetica. Optati pentr un model incadrat in cele mai performante clase de eficienta energetica si anume A+++, A++ sau A+. In acest fel va veti asigura ca modelul pentru care optati nu va va incarca prea mult factura la energia electrica.

Acest aspect il veti gasi pentru fiecare model mentionat in fisa de specificatii. Mai mult decat atat, producatorii ofera si estimari pentru consumul energetic anual.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare determina capacitatea masinii de a staorce rufele. Este important, insa, ca viteza de centrifugare sa fie adaptata tipului de incarcaturi, in speta, articolelor pe care le stoarce, pentru a preveni deteriorarea lor.

Daca pana nu demult cea mai mare viteza atingea 1400 de rotatii pe minut, in prezent, au fost lansate modele ce ating si 1600 de rotatii pe minut. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat masina va putea stoarce cu mai multa putere hainele, prosoapele, lenjeriile si asa mai departe.

Sfatul nostru este sa optati pentu o masina care poate atinge cel putin 1200 de rotatii pe minut pentru a fi siguri ca se va descurca eficient in orice circumstante.

Programe, functii si tehnologii implementate

De regula, orice masina de spalat rufe ofera mai multe prorgrame de spalare. Cu cat modelul este mai performant cu atat programele sunt mai diversificate, dar si mai bine optimizate. In principiu, din grila de programe nu ar trebui sa lipseasca progrmae precum cel de bumbac eco, sintetice, cel pentru lenjerii sau haine de bebelusi, precum si cel pentru rufe negre sau jeans. Insa, nevoile sunt foarte variate, asa ca este important sa verificati care sunt exact programele din dotare si daca acestea va acopera integral nevoile. In plus, modelele dotate si cu functia Wi-fi va permit sa descarcati noi programe.

In ceea ce priveste functiile din dotare, masina ar trebui sa dispuna de cea de programare intarziata ce permite amanarea orei de incepere a spalarii. De asemenea, functia de blocare acces copii impiedica dereglarea masinii de cei mici.

Referitor la tehnologiile inovatoare implementate, producatorii lanseaza tot mai multe variante. Mentionand aleator cateva exemple, putem vorbi despre Samsung cu tehnologia Add Wash. Aceasta consta intr-o usa de  mici dimensiuni aflata la nivelul hubloului. Va permite sa adaugati ulterior inceperii programului de spalare, rufele pe care le-ati uitat. De asemena, tehnologia Eco Bubble ajuta la mixarea apei cu detergent creand bule ce vor penetrea eficient tesatura.

Pe de alta parte, LG vine cu tehnologia NFC care permite descarcarea de noi programe folosind aplicatia mobila. Totodata, functiaTurbo Wash permite reducerea duratei de spalare prin directionarea jeturilor de apa direct asupra hainelor.

Iar producatorul Bosch ofera Automatic Load Sensing ce consta in doua programe de spalare complet automate. Acestea au capacitatea de a se adapta in functie de tipul hainelor. Vario Drum face referire la design-ul special al cuvei pentru protejarea tesaturilor, iar Auto Stain regleaza automat temperatura de spalare si miscarile cuvei in funcite de tipul petelor.

Si exemplele pot continua, insa important este ca produsul pe care il alegeti sa fie potrivit nevoilor. Optati intotdeauna pentru programe, functii si tehnologii care va vor fi necesare.

Zgomot inregistrat

In general, masinile de spalat rufe modern nu mai sunt la fel de galagioase ca cele de odinioara. Insa, exista variante foarte silentioase si mai putin silentioase. Sigur ca cei mai multi cumparatori sunt interesati si de acest aspect. Astfel ca vom considera un nivel rezonabil de 60 dB in timpul spalarii si 76 dB in timpul centrifugarii. Respectivelel valori nu vor fi deranjante pentru utilizator.