25 mai 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Home Deals doar la eMAG!

 

Review Beko BDIN 120

Beko BDIN 120 este un aparat de aer conditionat foarte performant, capabil sa asigure conditiile optime indiferent de sezon. Fie ca te confrunti cu insuportabila canicula ori ai probleme cu incalzirea pe timpul iernii, acest aparat ar putea fi o solutie excelent pentru a iti recapata confortul dorit. Te invitam sa urmaresti acest review in continuare si sa afli mai multe detalii despre produs!

Design

Unitatea interna prezinta un design foarte modern, dar in acelasi timp si discret, astfel ca se va camufla perfect pe un perete in aceeasi nuanta, adica alb. Totodata, central dispune de un display mascat unde va fi afisata temperatura camerei.

In ceea ce priveste dimensiunile aparatului, unitatea interna  masoara 90.3 cm lungime, 21.8 cm latime  si 27 cm inaltime, avand  o greutate de 9.7 kg. Pe  de alta parte, unitatea externa masoara 71.5 cm lungime, 48.2 cm latime si 24 cm inaltime, alaturi de o greutate de 29 kg.

Specificatii

Beko BDIN 120 este un aparat de aer conditionat, ce ofera o capacitate de modificare a temperaturii din camera de 11942 BTU pe modul racire si 10918 BTU pe modul incalzire. Luand in considerare aceste valori si aproximandu-le la 12000 BTU, respectiv 11000 BTU, reiese faptul ca aparatul este potrivit pentru incaperi cu suprafete de pana  la 20 mp cu o inaltime standard de 2.65 m. Totusi, in acest context, un rol important il are si gradul de izolare al incaperii unde este amplasat.

Referitor la eficienta energetica a acestui model, mentionam faptul ca este incadrat in clasa de eficienta enegetica A++ pentru modul racire si clasa A+ pentru modul incalzire. In principiu, aceste clase presupun o performanta destul de mare, iar aparatul nu va inregistra un consum foarte mare.

Tehnologia pe Inverter detine un rol foarte important in raport cu randamentul aparatului, pentru ca datorita acesteia, compresorul isi poate alterna in mod automat turatiile in functie de cele 5 trepte, pentru a atinge conditiile climaterice dorite mult mai rapid, dar si pentru a reusi sa le mentiona pe o perioada mai mare de timp. Pe cicluri lungi, putem  discuta chiar si de o eficientizare a consumului cu circa 30-40% comparativ cu sistemul  clasic ce prezinta compresor On/Off.

Sistemul de filtrare prezinta o densitate mare si dispune de tehnologii moderne precum Active Carbon, Cold-Catalyst si Silver Ion, ceea ce inseamna ca reuseste sa purifice in totalitate aerurl din camera. In consecinta, elimina eficient particulele de praf, poluare,  bacterii, virusuri si alergeni.

Poti controla aparatul simplu si rapid cu ajutorul telecomenzii cu infrarosu sau chiar prin Wi-fi direct de pe smartphone sau tableta, singura conditie fiind conectarea la internet. In plus, daca alegi sa controlezi aparatul de pe telefon, atunci trebuie sa stii ca poti face acest lucru chiar si atunci cand nu esti acasa.

Aparatul dispune de patru functii de baza si anume: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Daca primele doua sunt sezoniere, sunt folosite fie vara, fie iarna, atunci ultimele doua pot fi folosite pe tot parcursul anului pentru ca lupta eficient impotriva umezelii si nu permite mucegaiului sa se instaleze. Pe langa aceste functii de baza, aparatul mai este dotat si cu:

 • Timer – permite functionarea aparatului pe intervale de timp, indiferent ca esti sau nu acasa, la momentul respectiv.
 • Functia Auto-Restart – presupune reluarea activitatii aparatului, in mod automat,  dupa o pana de curent, in functie de utimele setari facute.
 • Functia Jet – intensifica activitatea aparatului, astfel incat sa se obtina temperatura dorita  in cel mai scurt timp, iar odata atinsa sistemul va reduce automat turatia pana la un nivel care sa  permita doar mentinerea confortului creat.
 • Functia de Autodezghetare – este o functie utila pe timpul iernii si presupune activarea in mod automat in timpul regimului de incalzire si topirea ghetii din unitate. In acest mod, nu vei pierde nici confortul si nici nu implica consum energetic suplimentar.
 • Functia de Autocuratare – permite uscarea rapida a vaporizatorului, in urma incheierii activitatii de racire, astfel nu va permite bacteriilor sau mucegaiului sa adere pe suprafata acestuia si sa se formeze mirosuri neplacute.
 • Modul Night / Sleep – asigura conditiile optime pentru un somn linistit, prin modificarea lenta a temperaturii, dar si un regim de functionare foarte silentios.
 • Functia Zone Follow – transforma telecomanda aparatului in termostat de camera, gratie senzzoruluhi de temperatura inserat in interiorul acesteia, ce va transmite feedback in mod permanent catre unitatea principala.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, pe cea mai puternica treapta inregistreaza 56 dB si chiar daca nu este cel mai silentios aparat, totusi aceasta valoare nu este suficient de mare pentru a crea un real disconfort acustic.

Pareri de la clienti

Clientii sunt foarte incatati de acest aparat si declara ca este extrem de eficient si absolut util mai ales in sezonul canicular. Reuseste sa raceasca foarte bine incaperea  unde este ampalsat atat la bloc, cat si la casa. Sustin ca functioneaza foarte bine atat pe modul incalzire, cat si pe racire, iar celelalte functii sunt absolut eficiente. De asemenea, au mai fost incantati de faptul  ca dispune de functia Wi-fi si il pot controla oricand de pe telefonul mobil. In consecinta, acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Concluzie

Beko BDIN 120 este un aparat de aer conditionat foarte bun, pe care il recomandam cu toata incredere. Este dotat cu cele mai performante functii si tehnologii astfel ca reuseste in doar cateva minute sa iti asigure confortul pierdut odata cu temperaturile extreme. Aici poti gasi o oferta de pret rezonabila.

Pareri pe scurt: Beko BDIN 120

9.7

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Design

9.7/10

Functii

9.7/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret excelent
 • Tehnologie Inverter
 • Sistem de filtrare performant
 • Functii foarte diversificate
 • Control Wi-fi

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *