13 aprilie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

 

LG Standard Plus P12EN

Aparatul de aer conditionat poate fi ajutorul de nadejde in zilele toride de vara, dar chiar si in sezonul rece, cand exista probleme cu distribuitorii de caldura. Astfel, un aparat de aer conditionat este potrivit pentru toate sezoanele. Insa, pentru a putea fi pe deplin multumit, este important sa identifici aparatul care ti se potriveste cel mai bine. Economic, eficient si prevazut cu o serie de caracteristici interesante, aparatul de aer conditionat LG Standard Plus P12EN ar putea fi o varianta si pentru tine. In continuare, vei putea afla tot ceea ce te intereseaza despre acest aparat, pentru ca ulterior sa iti poti forma o parere cat se poate de obiectiva.

Design

Aparatul este prevazut cu un design modern, prezenta sa fiind una destul de subtila, mai ales daca il amplasezi pe un perete de culoare alba, precum este carcasa sa. Unitatea interna detine urmatoarele dimensiuni: 837 mm lungime, 308 mm latime si 189 mm inaltime, avand o greutate de 8.7 kg.

Unitatea externa detine o lungime de 717 mm, latime de 483 mm si inaltiem de 230 mm, greutatea fiind de 28 de kg.

Specificatii

LG Standard Plus P12EN este un aparat de aer conditionat ce inregistreaza o capacitate de 12000 BTU. Specialistii recomanda alegerea corecta in functie de spatiul de care dispui, in caz contrar, un aparat prea mare pentru o incepere mica ar putea pune sanatatea in pericol, in timp ce un aparat prea mic intr-o camera mare ar putea fi ineficient. Personal, consider ca acest aparat poate fi utilizat fara nicio problema intr-o garsoniera sau apartament cu suprafata de maxim 50 mp, pozitionat pe hol, pentru ca este capabil sa faca fata si sa mentina temperatura optima.

Aparatul are la baza tehnologia pe Inverter ce face referire la existenta unui compresor alimentat cu curent continuu, fiind in permanenta funcitonare. Indata ce vei porni aparatul, puterea compresorului va fi la nivel maxim, pentru a atinge in cel mai scurt timp temperatura dorita. Imediat ce a ajuns la temperatura setata, aparatul va utiliza mai putina energie pentru ca doar o va mentine constanta.

Datorita acestei tehnologii, consumul energetic va fi mai redus, cu pana la 30-40%, dar aparatul este si mai silentios. In timpul functionarii, cu siguranta nu vei fi deranjat fonic de acesta. Producatorii aproximeaza nivelul de zgomot produs ca fiind cuprins intre 38 si 45 dB.

In ceea ce priveste consumul de energie electrica, aparatul a fost incadrat in clasa de eficienta energetica A++ pentru racire si A+ pentru incalzire. In consecinta, facturile la curent nu vor creste simtitor, deci poti sta linistit.

LG Standard Plus P12EN este dotata cu filtre ce deservesc pentru purificarea aerului, pentru a te bucura intotdeauna de un aer proaspat. Acest model prezinta filtru de protectie care este dublu antibacterian, eliminand bacteriile si microbii din aer si filtru anti-praf ce are in vedere eliminarea particulelor de praf.

Totodata, aceste filtre sunt lavabile, pentru a le putea curata periodic foarte usor, direct sub jetul de apa, fara sa mai fie necesara inlocuirea lor periodica, de unde ar rezulta cheltuieli in plus.

Pe langa functii de baza – racire si incalzire, aparatul mai este prevazut cu:

 • Dezumidificare – are capacitatea de a tine la distanta umiditatea din aer, astfel evitand si formarea mucegaiului
 • Ventilatie – presupune recircularea aerului din interior, pentru a mentine o temperatura constanta si un aer curat
 • Control Energie – face posibila stabilirea nivleului de consum energetic raportat la modul de functionare
 • Afisare consum energie – intotdeauna vei fi sti cat consuma aparatul
 • Curatare automata – are capacitatea de a isi curata piesele interne, astfel ca tu sa nu mai fi nevoit sa te ocupi de intretinerea lor
 • Comfort Air – presupune reglarea palelor intr-o anumita pozitie, astfel incat aerul sa vina catre persoanele aflate in camera
 • Racire rapida – temperatura dorita este atinsa mult mai rapid

Parerea clientilor

Clientii sustin ca este un aparat eficient care s-a potrivit nevoilor sale, fiind util atat pe functia de racire, cat si pe cea de incalzire. Face fata cu bine si celor mai ridicate temperaturi si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Concluzie

Aparatul de aer conditionat LG Standard Plus P12EN este o alternativa de luat in calcul, fiind silentios si economic. Face fata cu bine oricarei provocari, clientii fiind si ei multumiti. Nu au fost identificate probleme functionale, motiv pentru care il consideram un produs de incredere. Pentru o oferta de pret atractiva intra aici.

9.1

Pret

8.9/10

Calitate

9.1/10

Fiabilitate

9.2/10

Design

9.3/10

Puncte forte

 • economic
 • silentios
 • tehnologie Inverter

Puncte slabe

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *