22 iunie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Home Deals doar la eMAG!

 

Review Star-Light ACM-09FOR

Star-Light ACM-09FOR este un aparat de aer conditionat care face parte din noua generatie de aparate care au fost lansate in 2018. Asa cum ne-am obisnuit deja, Star-Light ne aduce o serie de aparate la un pret avantajos si o calitate cel putin decenta. In acest context, va invitam sa aflati mai multe detalii despre acest model de aparat si sa va convingeti daca este sau nu, cel mai potrivit pentru nevoile voastre.

Design

Aparatul dispune de un design futuristic, foarte placut, ce se va integra perfect chiar si in incaperile mai elegante, adacand un ton modern design-ului interior. Lateral, este prevazut cu un display ascuns care va arata temperatura din camera.

In ceea ce priveste dimensiuni aparatului, unitatea interna masoara 71.5 cm lungime, 17.4 cm latime si 28.5 cm inaltime, avand o greutate de 6.8 kg. Pe de alta parte, unitatea externa masoara 77 cm lungime, 30 cm latime si 55.5 cm inaltime, alaturi de o greutate de 25.2 kg.

Specificatii

Star-Light ACM-09FOR este un aparat de aer conditionat prevazut cu o capacitate de modificare a temperaturii de 9000 BTU/h setat pe modul racire si 10000 BTU/h pentru modul incalzire. Astfel, putem spune ca face fata excelent pentru incaperi cu suprafete cuprinse intre 12 si 18 mp, cu o inaltime standard de 2.65 m. Sigur ca aceasta suprafata depinde si de gradul de izolare al incaperii.

Referitor la eficienta energetica, pe modul racire, aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A++, iar pe modul incalzire este incadrat in clasa A+. In principiu, este un aparat rezonabil din acest punct de vedere,  iar consumul energetic va fi unul decent.

Tehnologia pe Inverter detine un rol extrem de important pentru ca are capacitatea de a creste randamentul aparatului. Compresorul va putea varia in mmod automat turatiile, pentru a atinge conditiile optime intr-un timp cat mai scurt. Pe cicluri lungi, se poate obtine chiar si o eficientizare a activitatii de 30-40%.

Chiar daca nu dispune chiar de cel mai performant sistem de filtrare pentru ca nu purifica in totalitate aerul, are avantajul major de a putea fi detasabil si lavabil. Astfel, nu va fi necesara inlocuirea sa periodica si nu va atrage cheltuieli ulterioare.

Functiile debaza ale aparatului sunt de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Primele vor fi folosite sezonier, insa ultimele doua pot fi folosite pe toata durata anului, pentru ca vor tine la distanta mucegaiul si vor reimprospata aerul din incapere. In plus, aparatul mai este dotata si cu cateva functii foarte utile, precum:

 • Timer – permite setarea activitatii aparatului pe intervale orare, indiferent daca tu te afli acasa sau nu, la momentul respectiv.
 • Functia Auto-restart – presupune reluarea activitatii aparatului in mod automat, dupa o eventuala pana de curent, in conformitate cu setarile realizate anterior.
 • Functia Sleep – este ideala pe timpul noptii, pentru ca va modifica foarte lent temperatura camerei in raport cu modificarile termice produse de corpul uman, iar pe de alta parte, va fi si foarte silentioasa.
 • Functia Turbo – presupune intensificarea activitatii aparatului pana ce va fi atinsa temperatura dorita, dupa care isi va realua automat regimul normal de functionare, astfel ca pe perioade mai mari, se vor obtine economii cu energia electrica conisderabile.
 • Functia de autodiagnosticare – previne eventualele defectiuni ale aparatului care pot aparea, oprind automat unitatea si afisand un cod specific fiecarei erori pe display.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, nu prea aveti de ce sa va ingrijorati. Nivelul maxim, pe cea mai puternica treapta de ventilare este de doar 40 dB. Intr-adevar, nu este cea mai mica valoare posibila atinsa de un aparat de aer conditionat, insa, din punctul meu de vedere, nici aceasta valoare nu este suficient de mare pentru a fi deranjant.

Pareri de la clienti

Persoanele care au achizitionat deja acest aparat sustin ca isi face treaba foarte bine si nu au avut nicio problema pana acum. Totodata, acestia au declarat ca avand kit de instalare inclus, aparatul a fost montat destul de rapid, iar in ansamblu, considera raportul calitate/pret foarte bun.

Concluzie

Star-Light ACM-09FOR este un aparat de aer conditionat rezonabil, despre care as putea spune ca isi face treaba destul de bine. Este prevazut cu cele mai importante functii si poate fi achizitionat chiar si de catre cei ce nu dispun de un buget foarte mare. Aici poti consulta o oferta de pret buna.

 

Review pe scurt: Star-Light ACM-09FOR

9.2

Pret

9.4/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.5/10

Design

9.2/10

Functii

8.9/10

Puncte forte

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Tehnologie Inverter
 • Design placut
 • Eficienta energetica
 • Kit de instalare inclus

Puncte slabe

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *