25 iulie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

 

Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS

Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS este un aparat de aer conditionat foarte performant, care apartine brandului Carrier ce activeaza inca din anul 1902 in acest domeniu. Acesta a patentat sistemul de climatizare, pe care ulterior l-a aplicat pentru confortul ambiental, dar si in domeniul industrial sau alimentar. In continuare, vom descoperi performantele inregistrate de aparat, iar tu vei putea verifica daca este sau nu, aparatul pe care il cauti.

Design

Aparatul este prevazut cu un design destul de discret, cu atat mai mult daca va fi amplasat pe un perete alb. Prezinta un display mascat, in partea dreapta, unde va fi afisata temperatura interioara. Acesta masoara 812 mm lungime, 192 mm latime si 300 mm inaltime, cantarind 9 kg.

Unitatea externa prezinta o lungime de 770 mm lungime, 300 mm latime si 555 mm inaltime, cu o greutate de 26.5 kg.

Specificatii

Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS este un aparat de aer conditionat ce prezinta o capacitate de 12000 BTU fiind potrivit pentru suprafete cuprinse intre 24 si 35 mp. In ceea ce priveste consumul de energie electrica, ne surprinde cu o clasa A++ pentru racire si A+++ pentru incalzire. Altfel spus, aparatul consuma foarte putina energie electrica, fiind un model economic.

Aparatul dispune de tehnologia Inverter ce ofera o imbunatatire a randamentului prin functionarea graduala a compresorului, pentru ca temperatura dorita sa fie atinsa mult mai rapida. In continuare, aceasta va fi doar mentinuta cu un consum redus de resurse. In plus, pe cicluri lungi, se vor obtine economii de pana la 30-40%.

In acelasi timp, detine si cel mai performant filtru de pe piata. Acesta va purifica in totalitate aerul, tinand la distanta particulele de praf, poluare, polen, dar si virusurile, bacteriile si alergenii. Prin emanarea de ioni negativi, aerul respirat se va asemana foarte mult cu cel din mijlocul padurii.

Tehnologia Wi-Fi iti va permite sa controlezi aparatul direct de pe dispozitivele mobile, indiferent de sistemul de operare, ca este iOS sau Android. Descarcand aplicatii precum Peel Smart Remote vei putea controla foarte facil aparatul.

Aparatul este eficient atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece, selectand functiile potrivite – racire si incalzire. In plus, acestora li se mai adauga:

 • Functia de dezghetare – (automata) se refera la oprirea ventilatorului aflat in unitatea interna, pret de cateva minute, pentru ca gheata formata sa aiba timp sa se topeasca. Aceasta functie se activeaza exclusiv pe modul incalzire.
 • Functia Follow-Me – atribuie telecomenzii dublu rol, prin trnasformarea sa si in termostat. Astfel, telecomanda va trimite constant feed-back constant pentru ca temperatura dorita sa fie in permanenta mentinuta.
 • Functia de dezumidificare  – asemanatoare functiei de ventilare, functioneaza independent de alte functii. Este potrivita atat pentru sezonul cald, cat si pentru sezonul rece si presupune eliminarea umiditatii din aer, care ar putea crae disconfort, dar este si principala cauza pentru formarea mucegaiului.
 • Timer – aceasta functie permite aparatului sa functioneze pe intervale de timp prestabilite de tine. In acest mod, nu va depinde de prezenta ta fizica la momentul respectiv.
 • Functia de auto-restart – este eficienta si chiar ideala in momentele in care apar probleme cu energia electrica, o eventuala pana de curent. Dupa aceasta, aparatul isi va relua activitatea conform ultimelor setari pe care le-ai facut.
 • Modul Sleep/ Night – iti va proteja somnul asigurandu-ti cele mai bune conditii. Astfel, nu vor exista variatii mari de temperatura care ar putea crea disconfort, iar aparatul va functiona in cel mai silentios mod posibil.
 • Functia de autocuratare – implica functionarea ventilatorului pentru inca trei minute, dupa ce ai oprit unitatea interna. In acest mod, ventilatorul va fi uscat si nu va exista posibilitatea ca bacteriile si mucegaiul sa apara pe suprafata ta, acestea constituind si principala cauza a formarii mirosurilor nedorite.
 • Functia de autodiagnoza – avertizeaza aparitia unei eventuale probleme inca din stadiu incipient. Aparatul isi va opri automat activitatea, iar pe display va fi afisat un cod. Ulterior, il vei cauta in manual pentru a vedea despre ce este vorba. Aparatul va semnala chiar si eventuale scurgeri de freon.
 • Functia Turbo – vizeaza intensificarea activitatii aparatului, astfel incat temperatura dorita sa fie atinsa mult mai rapid. Chiar daca la inceput ar inseamna un consum mai mare de energie electrica, odata atinsa, temperatura va fi mentinuta cu un consus redus de resurse.

Nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 40 dB, motiv pentru care il putem considera unul dintre cele mai silentioase modele, ce nu va va deranja fonic.

Parerea clientilor

Clientii au fost foarte multumiti de acest aparat si sustin ca observa diferenta intre el si vechiul aparat. Acopera suprafete destul de mari si prezinta functii potrivite atat pe timp de zi, cat si pe timpul noptii. In plus, acestia estimeaza raportul calitate/pret excelent.

Concluzie

Daca doresti sa achizitionezi un aparat de aer conditionat performant care sa acopere suprafete relativ mari, atunci iti recomandam, cu siguranta, aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS. Poate fi considerat alegerea potrivita, fiind recomandat de functiile sale performante, sistemul de filtrare foarte avansat, dar si prin prisma eficientei energetice. In plus, raportat la calitatea sa, pretul este chiar avantajos, si il poti verifica aici.

9.3

Pret

9.0/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.5/10

Design

9.2/10

Puncte forte

 • capacitate mare
 • filtru performant
 • eficienta energetica
 • tehnologie Wi-fi
 • tehnologie Inverter

Puncte slabe

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *