24 aprilie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Seazon doar la eMAG!

 

 Carrier 42QHC024DSA Y16 IPLUS

Temperaturile ridicate sunt din ce in ce mai dificil de suportat, de aceea prezenta unui aparat de aer conditionat ar fi singura solutie care ar ajuta sa suporti mai usor canicula. Carrier 42QHC024DSA Y16 IPLUS este un aparat foarte bun despre care am decis sa discutam in continuare, pentru a te putea convinge daca este produsul potrivit si pentru tine.

Design

Din perspectiva design-ului, putem spune ca este un aparat destul de discret, cu atat mai mult daca esti amplasat pe un perete alb, in acelasi ton cu acesta. Unitatea interna masoara 108.2 cm lungime, 22.5 cm latime si 33.8 cm inaltime si cantareste 13.5 kg, in timp ce unitatea externa prezinta o lungime de 84.5 cm, latime 36.3 cm si inaltime 70.2 cm, in timp ce greutatea sa este de 44 kg.

Specificatii

Carrier 42QHC024DSA Y16 IPLUS este un aparat de aer conditionat ce inregistreaza o capacitate de 22000 BTU, potrivita pentru suprafete cuprinse intre 60-70 mp. Prin urmare, poti apela la acest aparat chiar si pentru incaperi de tipul open space, pentru ca va face fata cu brio.

Este incadrat in clasa de eficienta energetica A++, atat pentru racire, cat si pentru incalzire, motiv pentru care, aparatul nu iti va incarca foarte mult factura la curent, pentru ca presupune un consum destul de mic de energie electrica.

Aparatul prezinta tehnologia Inverter care are rolul de a optimiza activitatea aparatului. Astfel, compresorul va functiona gradual, iar temperatura dorita va fi atinsa mult mai rapid, ulterior fiind necesara mentinerea sa. Pe cicluri lungi, se vor inregistra economii cu energia electrica.

Carrier 42QHC024DSA Y16 IPLUS detine sistem de filtrare performant ACF cu micro portectie, fluxul de aer fiind mai inalt. Filtru HEPA va elimina si cele mai fine particule, cum ar fi praful, polenul, fumul, parul de animale praful de mucegai si asa mai departe. Totodata, suprafata filtrului este tratata cu o substanta care va juca un rol important in eliminarea bacteriilor. Sistemul de filtrare COLD PLASMA va emite ioni negativi si pozitivi, capabili sa sterilizeze aerul care va circula prin unitatea aparatului, dar si substantele nocive si mirosurile nedorite.

Aparatul mai prezinta si functia Wi-fi Ready care permite controlul prin intermediul dispozitivelor mobile, printr-o simpla aplicatie pe care o vei descarca.

Concomitent cu cele doua functii de baza – racire si incalzire, aparatului mai este prevazut cu urmatoarele functii:

 • Dezumidificare – elimina umiditatea din aer, cauza formarii mucegaiului, dar si a crearii unui anumit disconfort.
 • Control automat – se realizeaza pe verticala si presupune schimbarea in mod automat a modului racire cu modul incalzire, in functie de conditiile climaterice setate. Mai mult decat atat, aceasta functie va stabili cel mai bun randament al aparatului, atat din perspectiva consumului de energie, cat si a temperaturii.
 • Timer 24 h si Restart – confera aparatului cu grad ridicat de autonomite, pentru ca va putea functiona pe intervale de timp, independent de prezenta ta fizica si, nu in ultimul rand, are capacitatea de a isi relua in mod automat activitatea in cazul unei pene de curent, conform ultimelor setari facute.
 • Turbo ventilare – presupune intensificarea activitatii aparatului, astfel incat sa fie atinsa mai rapid temperatura dorita.
 • Sleep/Night mode – asigura cele mai bune conditii pe timpul noptii, pentru un somn linistit, fara variatii mari de temperatura. In plus, odata setata aceasta functie, aparatul va inregistra un consum redus de resurse.
 • Mod Eco – ruleaza concomitent cu modul racire. Dupa cum sugereaza si numele, presupune reducerea consumului de energie. Activand aceasta functie, unitatea va regla in mod automat viteza ventilatorului si a compresorului.
 • Auto Clean – vizeaza uscarea vaporizatorului, dupa incetarea activitatii aparatului, pentru a nu oferi sansa formarii mucegaiului sau aderarea bacteriilor pe suprafata sa, de unde ar putea rezulta si mirosuri neplacute.
 • Follow Me – presupune reglarea temperaturii din incapere in functie de senzorul aflat la nivelul telecomenzii. In acest mod, va fi asigurat un control mai precis al temperaturii din orice unghi al camerei.
 • Auto-diagnosticare – detectarea automata a unei eventuale probleme aparute si oprirea automata a aparatului. In plus, pe display va fi afisat un cod, pe care il vei cauta ulterior in manualul de utilizare, pentru a vedea despre ce este vorba.

In ceea ce priveste zgomotul produs, este important de stiu ca nivelul maxim nu depaseste 47 dB, ceea ce inseamna ca nici pe cea mai puternica treapta, nu te va deranja acustic.

Parerea clientilor

Asa cum ne-am si asteptat, clientii sunt cat se poate de multumiti de aparatul in discutie. Ofera o capacitate mare, de care si aveau nevoie, iar functiile din dotare sunt mai mult decat suficiente sa le aduca la orice ora confortul pierdut odata cu inceperea caniculei. Prin urmare, considera raportul calitate/pret excelent.

Concluzie

Suntem de parere ca aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC024DSA Y16 IPLUS este un model cat se poate de performant, prin urmare, eficienta sa nu poate fi nici pe departe indoielnica, ba chiar ar putea atinge cote maxime. Este prevazut cu o multitudine de functii, pe care le vei activa in functie de necesitate, iar aparatul poate fi amplasat chiar si la birou facand fata cu brio oricaror conditii climaterice critice. Aici poti verifica si o oferta de pret propusa!

9.5

Pret

9.0/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.5/10

Puncte forte

 • capacitate mare
 • eficienta energetica
 • Control Wifi, tehnologie Inverter
 • sistem de filtrare performant
 • functii diverse

Puncte slabe

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *