25 iulie 2024
Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

 

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

Vrei sa scapi de problema frigului si te-ai gandit sa iti montezi o centrala, pentru un plus de confort? Nu este o idee rea, insa inainte de toate, te sfatuim sa te documentezi foarte bine, pentru a alege centrala care ti se potriveste. In momentul de fata, una dintre cele mai accesibile modalitati de a iti incalzi eficient si uniform locuinta este centrala termica pe gaz. Vorbim in continuare despre un model de centrala termica Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3 care reprezinta o alternativa excelenta si vei cunoaste ulterior si eventualele avantaje si dezavatanje aduse de catre aceasta.

Design

Acest model de centrala termica prezinta un design simplu, dar elegant, in partea de jos fiind pozitionate butoanele de comanda, dar si un mic ecran unde va fi afisata temperatura. Este de culoare alba, astfel ca nu iti va strica decorul unde te-ai gandit sa o amplasezi. La bloc, cel mai frecvent aceasta este amplasata la bucatarie.

Ca si dimensiuni, prezinta 440 x 338 x 720 cm (W x D x H) si o greutate de 33.4 kg.

Specificatii

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3 este considerata drept una dintre cele mai bune centrale termice murale, in condensare, inregistrand un randament de 108%, fapt ce se datoreaza posibilitatii de recuperare a caldurii din condens si refolosirii sale. Avantajele acesteia se refera la faptul ca vei avea apa menajera cu un consum mult mai mic, reusind astfel sa faci economii lunar, iar emisiile de noxe vor fi mai reduse astfel ca vei ajuta chiar si mediul inconjurator.

Aparatul inregistreaza o putere termica utila de 19.7 kW, in timp ce debitul de apa calda este de 11 litri/ minut, in acest context fiind recomandata pentru spatiile de maxim 200 mp.

Un avantaj si un motiv pentru care merita cumparata se refera si la fiabilitatea sa. Schimbatorul de caldura este fabricat din otel inoxidabil, astfel ca va fi protejat impotriva coroziunii si impotriva depunerii de impuritati. Cu alte cuvinte, vorbim despre o mentenanta relativ scazuta si un risc mai redus de defectiune.

Siguranta reprezinta un alt aspect ce trebuie dezbatut si care te va determina sa achizitionezi aceasta centrala. Fiind alimentata pe gaz metan, este important sa te simti in siguranta si sa previi accidentele. Producatorii s-au gandit la toate, astfel ca tirajul va fi fortat si, prin urmare, eliminarea noxelor se va realiza prin intermediul ventilatorului amplasat in tubulatura. Aceasta metoda este favoribila comparativ cu cea a tirajului natural pentru care ar fi fost necesara amplasarea unui cos pentru evacuarea gazelor.

Cu alte cuvinte, nu va fi necesara instalarea unui horn si risculd e intoxicare cu monoxid de carbon va fi eliminat din start. Temperatura gazelor poate ajunge pana la 70 de grade Celsius, timp in care cantitatea maxima eliminata ajunge pana la 33.25 kg/h. Nu uitam sa specificam nici de protectia produsului impotriva inghetului.

In ceea ce priveste intretinerea, nu este necesar sa te stresezi prea mult pentru ca vei avea un panou de control cu afisaj luminos, unde vor fi afisate temperatura de lucru, modul de functionare, de unde le vei si seta. In cazul in care ar aparea o eventuala problema, va fi afisat codul de eroare a sistemului de diagnoza DIA, iar tu vei cauta ulterior in cartea tehnica a centralei pentru a vedea ce inseamna respectivul cod.

Centrala a fost in clasa de eficienta energetica A, ceea ce inseamna ca va fi si destul de economica. De asemenea, nivelul de zgomot produs nu depaseste 49 dB.

Parerea clientilor

Clientii care au achizitionat aceasta centrala, dar care au si reusit sa o utilizeze se declara pe deplin multumiti. Au fost si clienti care au montat aceasta centrala pentru incalzire prin pardoseala. Isi face treaba foarte eficient, casa este incalzita uniform si s-au declarat multumiti. Acestia apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Concluzie

Centrala murala in condensatie Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3 este un model de centrala termica foarte buna, iar daca esti in dubii te sfatuim sa iei in considerare toate detaliile pe care ti le-am pus la dispozitie. Este fara doar si poate o alegere excelenta, iar in ciuda pretului ceva mai mare comparativ cu alte modele de centrala, este justificat, iar aceasta valoare se va amortiza in timp, pentru ca este foarte economica. Aici ai o oferta de pret actualizata de unde poti si comanda.

 

9.6

Pret

9.2/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Design

9.5/10

Puncte forte

  • randament 108%
  • fiabila
  • siguranta in exploatare
  • usor de intretinut

Puncte slabe

  • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *