19 iulie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

 

Bosch SMV53L80EU

Masina de spalat vase Bosch SMV53L80EU reprezinta un model foarte interesant despre care am ales sa discutam in cadrul acestui articol. Ne suprinde in mod placut prin eficienta pe care o garanteaza, dar si o eficienta energetica ridicata. Despre toate acestea si multe alte detalii vom discuta in continuare.

Design

Este un model de masina de spalat vase complet incorporabila, drept pentru care nu se va vedea absolut deloc, odata integrata in mobilier. In partea de sus, se afla butoanele de comanda, de unde vei selecta programul de spalare dorit. Dimensiunile acesteia sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 35 kg.

Specificatii

Bosch SMV53L80EU este o masina de spalat vase incorporabila ce inregistreaza o capacitate de 12 seturi, fiind potrivita chiar si pentru o familie mai numeroasa. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce va garanta un consum redus de resurse.

Producatorii estimeaza consumul anual de energie la 258 kWh, iar cel de apa la 2600 litri.

Bosch SMV53L80EU este prevazuta cu urmatoarele programe de spalare:

 • Intensiv – recomandam, in general, pentru oale , tigai cu grad ridicat de murdarie, pentru ca temperatura de spalare va fi de 70 de grade Celsius, avand o durata de 125-135 de minute. Utilizeaza intre 12 si 15 litri de apa si consuma 1.4-1.45 kWh energie electrica.
 • Auto – este foarte flexibil din toate perspectivele, fiindca are capacitatea de a detecta gradul de murdarie de pe suprafata vaselor, astfel incat sa poata ajusta toti parametrii. In acest context, va inregistra un consum de 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica. Temperatura de spalare este cuprinsa intre 45-65 grade Celsius.
 • Eco – cel mai eficient din perspectiva consumului de resurse. Utilieaza 9.5 litri de apa la o temperatura de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute si presupune un consum de 0.9 kWh energie electrica.
 • Rapid – dureaza 29 de minute, avand un consum de 10 litri de apa. Temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius.
 • Presplare – dureaza 15 miute, utilizand 4 litri de apa, consumul energetic fiind foarte mic – 0.05 kWh.

Acestor functii li se adauga o serie de extraoptiuni interesante:

 • Incarcare la jumatate – nu mai trebuie sa astepti pana ce masina se va umple, fiindca va adapta resursele in functie de cantatitea de vase adaugata.
 • Variospeed – permite scurtarea duratei unui program normal, marind cantitatea de apa utilizata si presiunea.
 • Uscare intensiva – atunci cand nu esti multumit de uscarea programului normal, poti folosi aceasta extraoptiune, iar vasele vor fi clatite la o temperatura mult mai mare.
 • InfoLight – presupune proiectarea unei lumini pe podea, astfel incat sa stii atunci cand masina a terminat de spalat.

Parerea clientilor

Cumparatorii sunt foarte incantati de aceasta masina de spalat care este, pur si simplu, extrem de eficienta, exact ceea ce si-au dorit. Sustin ca este suficient de incapatoare, iar programele si functii din dotare reusesc sa acopere toate tipurile de nevoi. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Concluzie

Suntem de parere ca masina de spalat vase Bosch SMV53L80EU este o achizitie inteligenta, pentru ca reuseste sa faca fata cu bine oricarui tip de murdarie. Te scuteste de stresul vaselor murdare, iar acest timp il poti doza altfel. Aici poti gasi si o oferta de pret avantajoasa.

9.3

Pret

8.9/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.5/10

Design

9.4/10

Puncte forte

 • capacitate mare
 • eficienta energetica
 • InfoLight
 • Incarcare la jumatate
 • VarioSpeed

Puncte slabe

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *