22 aprilie 2024

Cele mai noi campanii de reduceri propuse de marile magazine:

Profita de ofertele de Crazy Seazon doar la eMAG!

 

Star-Light ACM-18BIN

Inca nu ai reusit sa te orientezi asupra unui model de aparat de aer conditionat? Cred ca ar trebui sa te grabesti fiindca nu peste mult timp, vara isi va face simtita prezenta si va fi foarte dificil sa suporti temperaturile caniculare. In continuare, ne-am propus sa realizam o analiza detaliata a aparatului de aer conditionat Star-Light ACM-18BIN, pentru a putea verifica daca este cea mai potrivita alternativa sau nu, si pentru tine.

Design

Acest aparat prezinta un design destul de simplu, avand carcasa de culoare alba, ceea ce va reprezenta o prezenta destul de discreta pe un perete alb. Central se afla display-ul ce va afisa temperatura camerei. Unitatea interna are o lungime de 940 mm, latime 205 mm si inaltime 275 mm, cantarind 9 kg.

Unitatea externa prezinta o lungime de 800 mm, latime 333 mm si inaltime 554 mm, inregistrand o greutate de 37.8 kg.

Specificatii

Star-Light ACM-18BIN este un aparat de aer conditionat ce inregistreaza o capacitate de 18000 BTU pentru racire si 19000 BTU pentru incalzire. In acest context, il recomandam sa fie amplasat in camere cu suprafete cuprinse intre 35 si 50 mp. In cazul in care locuiesti intr-un apartament, atunci il poti amplasa pe hol, pentru a raci intreaga locuinta. Daca locuiesti la casa, atunci acesta ar fi potrivit pentru livinguri de tipul open space.

Aparatul are la baza tehnologia Inverter care presupune existenta unui compresor ce functioneaza prin alimentare cu energie electrica in curent continuu. In acest context, discutam despre un consum de energie electrica rezonabil fara oscilatii semnificative. Va irnegistra un consum cu pana la 30-40% mai redus comparativ cu aparatele care functioneaza pe acelasi principiu.

Este un aparat foarte silentios, nivelul de zgomot nu va depasi 55 dB. Poti sta linistit ca nu vei fi deranjat fonic de acest aparat, pe toata durata functionarii sale.

In ceea ce priveste consumul energetic, aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A++ pentru racire si A+ pentru incalzire, ceea ce va garanta in ambele cazuri un consum redus de energie electrica.

Chiar daca sistemul de filtrare nu se afla printre cele mai performante, fiindca nu va elimina virusurile, bacteriile si alergenii, totusi acesta va avea o eficienta ridicata impotriva particulelor de praf si poluare. Totodata, fiind lavabil nu va fi necesara schimbarea sa periodica.

Simultan cu cele doua functii de baza – functia de incalzire si functia de racire, se mai adauga:

 • Ventilatie – presupune recircularea aerului pentru a il mentine proaspat si o temperatura constanta.
 • Functia de dezumidificare – stabileste un nivel optim de umiditate astfel incat sa previna aparitia mucegaiului.
 • Timer-ul – permite functionarea aparatului pe intevale de timp prestabilite, fara ca prezenta ta sa fie absolut obligatorie.
 • Functia Auto-Restart- permite aparatului sa isi reia activitatea conform ultimelor setari, in cazul apartiei unei probleme la sistemul de alimentare, cum ar fi o pana de curent.
 • Functia JET – presupune intensificarea activitatii aparatului, pentru ca temperatura sa fie atinsa mult mai rapid, iar ulterior, doar mentinuta. Pe termen lung, se observa economii in ceea ce priveste consumul energetic.
 • Functia de Autodiagnoza – va semnala o eventuala problema aparuta, inca din faza incipienta. Presupune oprirea in mod automat a activitatii aparatului si afisarea unui cod specific pe display ce va fi cautat in manualul de utilizare, pentru a verifica despre ce este vorba.
 • Modul Sleep/Night – iti va asigura un somn odihnitor oferindu-ti cele mai bune conditii de care ai nevoie. Nu vor exista variatii de temperatura, aceasta se poate modifica cu maxim 1 grad, iar aparatul va functiona intr-un mod cat se poate de silentios.

Parerea clientilor

Clientii sunt foarte incantati de acest aparat si sustin ca este extrem de eficient si reuseste sa raceasca foarte bine camera. O parte dintre ei, l-au utilizat si pe modul de incalzire, atunci cand au avut probleme cu distribuitorii de caldura, si s-a dovedit a fi deopotriva foarte util. Considera raportul calitate/pret foarte avantajos.

Concluzie

Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-18BIN este un produs foarte potrivit chiar si pentru spatii ceva mai mari, fiindca detine o capacitate destul de mare pentru a putea face fata. Este dotat cu o serie de functii foarte utile, care functioneaza excelent si au capacitatea de a iti crea cele mai bune conditii. Mai mult, aparatul poate fi achizitionat la un pret destul de bun, pe care il poti vedea aici.

9

Pret

9.2/10

Calitate

9.0/10

Fiabilitate

9.0/10

Design

8.6/10

Puncte forte

 • economic
 • silentios
 • capacitate mare

Puncte slabe

 • filtrul nu elimina virusurile, bacteriile si alergenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *